Tuesday, 30 October 2012

Tabita Skin Care

Assalammualaikum...

Nak tau rahsia artis2 Indonesia...??
Memperkenalkan produk Tabita Skin Care khusus untuk perawatan wajah.

Diadun dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti Collagen, Pearl Powder,Japanese Tea,Japanese Papaya,Vitamin C dan Vitamin E.

Tidak mengandungi bahan-bahan yang berbahaya seperti MERCURY dan HYDROQUINON yang boleh menyebabkan kanser kulit dan kerengsaan jika penggunaan berpanjangan.

Kegunaan produk kecantikan yang mengandungi MERCURY/HYDROQUINON biasanya menyebabkan wajah akan menjadi merah dan tidak boleh terkena sinaran matahari. Tetapi Tabita tidak demikian, dengan bahan adunan semulajadi, semua produk Tabita Skin Care sangat selamat digunakan tanpa kesan sampingan dan sesuai untuk semua jenis kulit.

Wajah anda akan menjadi tampak bersinar, putih,  tidak berminyak dan menjadi lebih tegang serta lembut seperti kulit bayi.


Tabita Skin Care berupaya merawat masalah kulit berikut:



- kulit BERJERAWAT
- kulit BERMINYAK serta cenderung BERJERAWAT
- kulit TIDAK SEKATA
- kulit BERPORI BESAR
- kulit KUSAM dan TIDAK BERSERI
- kulit JERAGAT
- garisan KEDUTAN dan kesan PENUAAN di wajah
- parut jerawat
- BLACKHEADS serta WHITEHEADS
- SUNBURN : mengembalikan warna kulit asal lebih pantas dari biasa


Tabita: MIRACLE Skin Care akan menjadikan kulit wajah anda :

- Bersih berseri tanpa noda-noda parut jerawat
- warna sekata
- Cerah putih berseri serta bersinar semulajadi walaupun tanpa mekap
- mengembalikan keanjalan kulit
- meremajakan kulit
- menghilangkan kesan-kesan pigmentasi serta jeragat
- mengatasi masalah jerawat serta menghalangnya muncul kembali

Dengan harga yang berpatutan, penggunaan secara berkesan, iaitu satu Pek Regular untuk kegunaan 3-4 bulan, Pek Ekslusif boleh sehingga 5 bulan, tetapi keputusan mula menunjukkan dalam 3 minggu. Ini adalah penyelesaian untuk keindahan alam semula jadi.




Tabita Skincare's adalah produk kecantikan untuk lelaki dan wanita. Produk ini dapat mengatasi pelbagai masalah kulit yang serius dan mencerahkan kulit.

* Memutihkan dan mencerahkan kulit
* Menegangkan kulit
* Menghilangkan parut di wajah
* Menghilangkan kedutan
* Mengatasi masalah jerawat
* Mengatasi masalah jeragat
* Meyerikan kulit yang kusam



Paket Exclusive Tabita Skin Care terdiri dari : Facial Soap, Daily Cream (40 gram), Nightly Cream (40 gram), Smooth lotion



 >>TABITA SKIN CARE REGULAR SET ORIGINAL<<
Tired of those ugly scars on your face? 
Try to hide the flaws but feel stuffy instead because of the heavy foundations applied?
 Do you know being natural means freedom?
We know exactly how you feel and we have the solution for you. Because being a woman, there's nothing more important than having a healthy skin and to have no worries about how you look without excessive make-ups.

This is your chance to start anew with a lively skin~



Tabita skincare cosmetic products specifically for facial care. Formulated using natural ingredients such as collagen, powder pearls, japanese tea, japanese papaya, vitamin C and vitamin E.


Please note that the characteristics of drug use MERCURY or HYDROQUINON usually on the use of the face wi
ll become red and are prohibitted from direct sunlight. but TABITA is not the case with natural ingredients are formulated in a professional manner. All Tabita Skincare Product are very safe with no side effects and suitable for all skin types.

Your face will be shinning, white, non greasy and become tight as a baby's skin.
Tabita Skin Care skin problems trying to treat the following:

- Acne skin
- OILY skin and acne skin
- BIG pore skin
- Skin dull and not shining
- Pigmentation skin
- Aging
- Scarring acne
- Blackheads and whiteheads
- Sunburn: restore the original skin color is more worthy than usual


Tabitha: Miracle Skin Care will make your skin:

- Clean stains glow without scarring acne
Clear and bright white glow even without makeup
- Rejuvenate skin
- Eliminate the pigmentation impressions


With a reasonable price, efficient use, a package of the Regular Pack for 3-4 months, Exclusive Pack can be up to 5 months, but the results started show in 3 weeks. This is a solution for natural beauty.

Dr. Susan Extra Breast Cream







Keunggulan Dr. Susan Extra Breast Cream:
- Hasil boleh dilihat dalam 1 minggu
- Payudara lebih kencang dan padat, jika dipakai terus menerus lama kelamaan ukuran cup bra boleh menjadi lebih besar
- Sangat efektif
- Kulit payudara jadi lebih lembut dan kenyal

Cara Pakai:
1. dipakai 2 kali sehari selepas mandi (pagi & malam)
2. Ambil sedikit cream, sapu perlahan pada payudara selama kurang lebih 2-3 minit ke arah atas sampai cream meresap keseluruhannya (jangan sampai terkena puting susu)
3. Sebaiknya jangan digunakan selama datang haid (period)
4. Selama penggunaan Dr. Susan Extra Breast Cream sangat digalakkan untuk memakai bra yang berkawat.

Sunday, 13 May 2012

Acai Berry - Testimonial

Our satisfied customer after makan Acai Berry selama 10 hari. Anda bila lagi ?? Pengakuan jujur pengguna di sebelah:- -

  " selama ni malu dgn pundi kolestrol kt mata,ckp dgn org shoot terus ke mata kita..mcm2 cuba,nk laser doc x bg.Acai Berry penghapus p'soalan.ia makin mengecil!Kulit pun cantik,bdn sgt2 selesa skrng.sy x perlu lg ber'corset' utk sembunyikn lemak krn lemak tu smakin m'hilang..caya la!" - "paling best bila org x caya yg sy hampir m'jejak umur 4 series!!...awet muda ke..."

--------------------------------------------------------------------------------------------
Latest update :- 

"Walaupun dah stop makan acai (setengah bulan) badan tak rebound pun.. baju anak dara pun dah boleh muat, seluar semua longgar" 

Team Belleza mengucapkan tahniah kepada K.Juju kerana telah mendapat berat ideal!!!! like n share our page :- https://www.facebook.com/AcaiBerryReseller 






------------------------------------------------------------------------------------------------------------




jom lawat website ni :- http://www.nurulacaiberry.com/ untuk ketahui rahsia beliau





Pelbagai produk telah saya cuba..namun semuanya menemui kegagalan...sebut sahaja apa2 produk yang mahal..semua saya dah mencubanya sehinggalah saya ke pusat pelangsingan badan yg sgt2 glamour..tp masih tak berganjak skala penimbang berat .Akhirnya saya akur dan redha dgn berat badan saya ini.  
Sememangnya saya telah berputus asa dan bertekad tidak akan terpengaruh lagi dgn iklan2 serta produk2 yang ada di pasaran. Sehinggalah pada suatu hari, rakan sekolah saya telah memperkenalkan ACAIBERRY SLIMMING HERBAL kepada saya.Pada mulanya saya memang tidak tertarik langsung..tapi bila hari2 ada sahaja testimoni yang berpuas hati..maka terdetiklah di hati saya..APA SALAHNYA SAYA MENCUBA...MANALAH TAHU KALAU2 MENJADI... 
Bermula dari situlah saya mencuba ACAIBERRY SLIMMING HERBAL.Ketika itu saya baru melahirkan anak yang ke -4 dengan kaedah pembedahan..Alhamdulilah..ternyata cubaan saya kali ini benar2 berjaya..Saya sendiri terkejut dengan hasilnya tanpa saya sedari.

Kini, saya lebih berkeyakinan dalam menguruskan kehidupan saya.Tiada yang mustahil di dalam kehidupan ini.Hanya kita yang mampu mengubah diri kita sendiri..Apa pun TEPUK DADA TANYA SELERA.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------







-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Our satisfied customer after makan Acai Berry selama 10 hari.Anda bila lagi ??

Pengakuan jujur pengguna di sebelah:-
- " selama ni malu dgn pundi kolestrol kt mata,ckp dgn org shoot terus ke mata kita..mcm2 cuba,nk laser doc x bg.Acai Berry penghapus p'soalan.ia makin mengecil!Kulit pun cantik,bdn sgt2 selesa skrng.sy x perlu lg ber'corset' utk sembunyikn lemak krn lemak tu smakin m'hilang..caya la!"

- "paling best bila org x caya yg sy hampir m'jejak umur 4 series!!...awet muda ke..."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------





------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Thursday, 19 April 2012

Acai Berry Faq

Hi,

Ramai yang tertanya-tanya apa bezanya Acai Berry 'ABC dan Acai Berry 'AP'. Almaklumlah, semua terutamanya golongan wanita obses nak kurus dan nak kelihatan cantik. Jadi nak tahu gak la kan samaada acai berry yang kita makan ni ada racun ke? memudaratkan ke? Mengandungi Sibutramin ke? dan segala macam persoalan yang timbul. Nak-nak lagi keluar kat TV3 terdapat beberapa produk pelangsing telah dirampas kerana mengandungi racun yang boleh menjejaskan kesihatan pengguna. Semalam saya bertemu dengan pengedar tunggal Acai Berry di Indonesia, Ibu Lanny dan juga Tigris sementara mereka berada di Kuala Lumpur. So, saya telah bertanya kepada beliau sendiri untuk kepastian.  Jom baca kat bawah ni.

Ibu Lanny & Tigris pemilik PT Adonai Perkasa - Distributor rasmi di Indonesia
  


1. Apa beza Acai Berry ‘ABC‘ dan Acai Berry ‘AP’?

ABC adalah asal usul brand product Acai Berry tetapi disebabkan banyak syarikat-syarikat kemudiannya meniru lalu mengeluarkan product yang sama dengan menggunakan brand yang sama, syarikat asal telah mengambil keputusan untuk tidak lagi mengeluarkan brand name itu lagi sebaliknya telah melantik satu syarikat di Indonesia sebagai sole-distributor untuk pasaran Asia. Oleh sebab itu, brand AP telah diperkenalkan dan kalau anda semua perasan terdapat tanda tulis AP (berdasarkan singkatan nama syarikat distributor tersebut) pada setiap biji product.




2) Adakah product ini mengandungi bahan-bahan merbahaya seperti dadah dan sebagainya?



Sila rujuk (Paparan A) hasil lab test yang telah dijalankan di Indonesia
.



Keputusan Ujian Lab Kesihatan




3) Acai Berry AP dikilangkan di mana? China? Hongkong?
 
Acai Berry telah dikilangkan di China. Corporate office terdapat di HongKong.





4) Adakah Acai Berry ini mendapat kelulusan KKM Malaysia? Halal dari Jakim?
 
Buat ketika ini, kami baru sahaja menghantar beberapa sample dan dokumentasi lengkap kepada pihak KKM untuk dibuat testing sekaligus untuk mendapatkan Sijil Halal dari JAKIM.


Surat pengesahan permohonan Lesen Kesihatan dan sijil Halal






Halal daripada Majlis Ulama Indonesia






5) Adakah terdapat kesan sampingan jika saya menggunakan product ini?
 
Setakat ini tiada kesan sampingan yang telah dibuat aduan kepada kami. Acai ini berfungsi membantu mengawal nafsu makan kita. 

Antara soalan-soalan lazim diajukan oleh pengguna :-




OWHHH TIDAAKKK.... KENAPA PENING-PENING, PUSING CAM NAK PITAM?

Pusing biasanya terjadi kerana sistem pola makannya tidak teratur Makan seperti biasa 3 kali sehari. Walaupun tak rasa lapar kena juga makan kerana tubuh perlukan energy untuk melakukan tugas seharian. Kalau tak makan macammana nak bertenaga. Kalau rasa pening2 tukar pula jadual pemakanan acai daripada sebelum bfast kepada selepas bfast. 




KENAPA RASA HAUS SANGAT?

Selain untuk suplement diet acaiberry bermanfaat untuk memperbaiki metabolisme tubuh kita,metabolisme tubuh memerlukan air. So berapa liter air yang kita perlukan dalam sehari? JANGAN MINUM AIR TERLAMPAU BANYAK SEBAB AKAN BERASA MUAL/LOYA...


Air sangat diperlukan oleh badan kita. Setiap orang memerlukan air minimum bergantung pada saiz badan seseorang.




Berapa liter air yang diperlukan = Berat (Kg) Anda / 30



Contoh:

Nurul mempunyai berat badan 50kg, tinggi 155cm, berumur 20 tahun.



Nurul dikategorikan seorang yang mempunyai berat badan yang normal. Jadi, nilai kalori yang diperlukan oleh nurul ialah( mengikut perkiraan) 1451 kalori...



Dan, berapa liter air yang perlu diminum = 50Kg/ 30 =1.67 Liter.

Nurul memerlukan 1.67 liter air sehari



Jadi, mengikut formula tersebut, kita boleh lihat, jumlah air bersesuaian dengan nilai kalori yang diperlukan oleh badan seseorang. Tapi, dengan syarat, bukan sahaja air perlu cukup, kalori pun perlu cukup untuk mendapat kesihatan yang sempurna..





KALAU SUDAH DAPAT BERAT BADAN IDEAL, ADAKAH MESTI MENGAMBIL ACAI LAGI ATAU STOP SAHAJA? ADAKAH BERAT BADAN AKAN NAIK SEMULA?
 
Setelah mendapatkan berat badan yg diinginkan boleh stop mengambil acai, berat badan tdk akan naik kerana produk kita tidak ada efek sampingan.


PERLUKAH SAYA MAKAN WALAUPUN TERASA KENYANG?
 
Sudah semestinya especially during breakfast kerana it is the most important meal of the day.


Pastikan anda mengambil makanan yang seimbang sepanjang pengambilan product ini seterusnya sampai bila-bila..
 

MAKAN!! JANGAN TAK MAKAN!!!


KENAPA TIME PERIOD TAK BOLEH MAKAN ACAI NI?

Sebab masa period hormon kita tak stabil.. Tubuh perlukan lebih tenaga disaat kita period. Better jangan makan acai ni..


CARA PENGGUNAANNYA
 
Pada peringkat awal kami mengesyorkan pengambilan satu biji satu hari, tetapi jika anda rasa dengan cara yang disyorkan itu menyebabkan anda kehilangan nafsu makan secara mendadak, selang selikan pengambilan, sebagai contoh 2 hari sekali atau terpulang kepada keserasian dan ke’efektif’an kepada tubuh badan anda.





 SO DAPATKAN STOK ORIGINAL DARI KAMI. DIRECT DR PT ADONAI PERKASA..


BOLEH CTC NO NI UNTUK ORDER... 

012-2995513 (CIK AJA) 

Facebook - https://www.facebook.com/Aja1208 

017-2960366(SOFEA)

Facebook -  https://www.facebook.co/profile.php?id=1526288195

 012-2634336 (Nurul)

Facebook -  https://www.facebook.com/MummyDaris

 

Atau Sesiapa yang ada BB tu boleh la add BBM PIN : 27F9F919







Saturday, 7 April 2012

Fabula Bio Fiber Nano - Cellulose Facial Mask

Hi Darls,

Saya nak share produk baru daripada Fabula iaitu BIO FIBER MASK - FACIAL MASK. 

Ada 3 jenis mask :-

  • Fabula biofiber nano-cellulose mask - whitening and moisturizing
  • Wrinkless & Moisturizing Facial Mask
  • Anti -Aging Eye Mask

Fabula biofiber nano-cellulose mask - whitening and moisturizing

Only 20 minutes for a fair translucent skin! Vitamin C Sodium, Tranexamic Acid, Alpha Arbutin and cucumber extract may block the formation of melanin effectively and then mitigate it! Nano-cellulose with 200 times moisture holding ability, plus refreshing, highly effective skin whitening essence which can be absorbed rapidly, it regulates skin condition instantly without burdening, giving you fair translucent skin!


Whitening: RM36/pc, RM135/per box @ 4pcs


                                       
I notice it state can reduce wrinkle too =) every gal ♥♥♥ this 




What They Says??

can see instant brightening effect after applying!


I love discovering new things! I came across Fabula Nano- Cellulose Mask and soon fall in love with its texture and effect! I've never seen any mask that fits my skin like a second layer of my skin, not to mentioned how moisture and supple my skin after applying it. Try it, and you will believe what I said!"


It gives me immediate moisture and brightening effect
in just 20mins! It has become my secret
to look fresher.


Facial mask is probably the only thing I apply for maintenance. I used many types of mask before. Since the first time I used Fabula Nano-Cellulose mask, I realized it is exceptional! Impressive 100% fitting and skin moisture after 20-30 minutes of use before sleep, and so I am ready and confident for shootings next day. Fabula Nano-Cellulose mask, my lazy-woman saver.



 

blogger templates | Make Money Online